Een gratis, vrijblijvende offerte voor uw buitenschilderwerk

Buitenschilderwerk, de identiteit van uw huis

Een noodzakelijk kwaad, het buitenschilderwerk aan uw woning of bedrijfspand. Dus waarom niet van de nood een deugd maken?.

Buitenschilderwerk

Buitenschilderwerk wordt verricht aan kozijnen, deuren, goten en andere gevelelementen. In sommige gevallen valt daar ook het schilderwerk aan gemetselde of gestucadoorde muren en schilderwerk aan schutting en overige tuinelementen onder. Afgezien van bescherming heeft buitenschilderwerk ook een esthetische functie doordat het kleurgebruik en de glansgraad voor een belangrijk deel de uitstraling van uw bezit bepalen.

Wanneer is buitenschilderwerk nodig?

Schilderwerk aan houten gevelelementen is minstens elke 5 à 7 jaar toe aan een volledige schilderbeurt. Dat verschilt overigens per gevelzijde want door de invloed van zon en regen zullen de zuidelijk en westelijk gelegen gevels eerder om onderhoud vragen dan de noordelijk en oostelijk gelegen geveldelen. Ook de mate waarin bijvoorbeeld een overstek de gevel beschermd is van invloed op de onderhoudsbehoefte aan uw pand.

Goed onderhoud gaat echter verder dan eens in de vijf of zeven jaar het geheel overschilderen. Door in de tussenliggende periode regelmatig uw schilderwerk te (laten) controleren en waar nodig bij te werken kunt u de levensduur van het schilderwerk verder belangrijk verlengen. Smidts Schilders heeft hiertoe de know how en systemen in huis om u hierbij behulpzaam te zijn.

Waarom buiten schilderen?

Houten gevelelementen dienen goed beschermd te worden tegen weersinvloeden zoals zon en regen. Ook de duurzame houtsoorten zoals bijvoorbeeld meranti dienen te worden beschermt tegen weersinvloeden. Houtrot reparaties zijn over het algemeen kostbaar en dienen indien mogelijk voorkomen te worden. Uw woning of bedrijfspand heeft een betere uitstraling wanneer het schilderwerk met regelmaat wordt bijgehouden door de vakmensen van Smidts Schilders zo bent u er zeker van dat het schilderwerk goed bestand is tegen de sterk varierende weersinvloeden in Nederland.

Goed schilderwerk draagt er toe bij dat de gevelelementen in uw pand lang mee gaan. Als uw woning of bedrijfspand met regelmaat gecontroleerd en geschilderd wordt, hoeft u zich geen zorgen te maken over bijvoorbeeld onvoorziene uitgaven voor onderhoud.

Materialen

Buitenschilderwerk voeren wij uit met een half,- of gesiliconiseerde hoogglanslak , ook wel alkydverf genoemd. Onze moderne alkydverven bevatten nauwelijks nog oplosmiddelen waardoor zij veel minder milieubelastend zijn dan de alkydverven van weleer.

Kleuradvies

Heeft u behoefte aan een andere kleurpallet dan stellen wij voor u vrijblijvende een kleuradvies op. We houden daarbij rekening met de binnen uw straat of wijk geldenden kleurafspraken voor schilderwerk. Desegwenst informeren we vooraf bij de gemeente of het voorgestelde advies binnen eventuele afspraken valt die gelden voor bijvoorbeeld woonwijken of monumentale panden. Zo komt u niet voor nare verrassingen te staan.

Klik op de foto's om ze te vergroten