Zorgeloos onderhoud binnen uw budget

Periodiek en groot onderhoud VVE

Vroeg of laat krijgt elke Vereniging van Eigenaren (VVE) te maken met grote uitgaven voor periodieke onderhoudskzaamheden, bouwkundige werkzaamheden aan kozijnen, ramen, isolatie, rolluiken/zonwering, dakrenovatie, enzo voorts. Allemaal noodzakelijke uitgaven, die niet uitgesteld kunnen worden. Vaak blijkt echter dat de opgebouwde reserves niet toereikend zijn om deze werkzaamheden uit te kunnen laten voeren. Daarom is per wet (Nieuwe Appartementswet 1 Mei 2005) geregeld dat uiterlijk 1 Mei 2008 alle VVE's een reservefonds groot onderhoud moeten hebben opgebouwd.

In de praktijk blijkt echter dat bij veel door deze nieuwe appartementswet recentelijk tot leven gewekte slapende VVE's deze reserves bij lange na niet toereikend zijn om de noodzakelijke onderhouds werkzaamheden op korte of middellange termijn te gaan uitvoeren. Vaak betreft het de VVE's die zijn voortgekomen uit appartementcomplexen van pensioenfondsen, of kleinere VVE's welke zijn ontstaan uit z.g.n gesplitste boven- en beneden woningen en daarna stukgewijs aan de bewoners zijn doorverkocht. Hierdoor is in het verleden nimmer een reservefonds voor toekomstig periodiek groot onderhoud opgebouwd.

Betaalbaar periodiek onderhoud

Smidts schilders kan dan in samenwerking met een financiële partner uitkomst bieden. Het doel hiervan is voor een vast en betaalbaar maandtermijn periodiek schilderwerk en/of renovatie/verbouwing van het appartementencomplex mogelijk te maken. Tegen een voordelig rentetarief kan een VVE een onderhoudsabonnement afsluiten. De rente is zelfs voor de individuele leden fiscaal aftrekbaar in box 1. De VVE krijgt hiervoor jaarlijks een duidelijke opgave van de betaalde rente. Een ander voordeel is dat de individuele leden geen extra kosten hoeven te maken voor bijvoorbeeld een hypotheekakte, notaris etc. ook vindt er geen toetsing bij het Bureau Kredietregistratie, BKR te Tiel plaats.

Klik op de foto's om ze te vergroten