Waarom een professionele schilder

Onderhoud schilderwerk is noodzaak

Wie zijn bezit wil behouden, dient het te onderhouden. Dat is méér dan een willekeurige woordspeling: het is een keiharde waarheid. Maar wat bedoelen we met 'onderhouden' ?  Bedoelen we daarmee het zorgen voor een toonbaar uiterlijk ? Inderdaad, maar dat niet alleen. Goed onderhoud is het behoud van uw bezit. Stelt u het onderhoud aan uw pand te lang uit, dan zal dat op langere termijn consequenties hebben voor de kwaliteit van de ondergrond, oftewel de bouwmaterialen.Tijdig investeren in schilderwerk en ander onderhouds- en reparatiewerkzaamheden is een must en zorgt ervoor dat uw woningbezit zijn waarde behoud en dat u niet voor plotselinge, kostbare verassingen komt te staan. Goed onderhoud vergt veel tijd, aandacht en investeringen, plus de benodigde hoeveelheid kennis van de ondergrond en de materie. Wanneer is onderhoud écht noodzakelijk ?  Welk schilders- en onderhoudsbedrijf voert de werkzaamheden professioneel uit ? Hoe kan ik de uitvoerende partij en de verrichte werkzaamheden controleren ? En betaal ik uiteindelijk niet te veel ?

Kennis en inzicht

Onderhoudsschilderwerk is niet enkel een kwestie van een nieuwe laag lak of verf op de ondergrond aanbrengen. Ook inzicht in het degradatieproces van schilderwerk op hout is van groot belang bij het planmatig uitvoeren van schilderonderhoud. Het verouderingsproces en het afnemen van de kwaliteit van het schilderwerk in de tijd en functionele eigenschappen kan veroorzaakt worden door verschillende invloeden. Kennis inzake constructie ,ondergrond, toe te passen materialen, eisen en wensen van de opdrachtgever, is dan van belang om een goede voor- en afwerking te kunnen realiseren. Gecombineerd met een perfecte afwerking is dit voor u als klant de garantie dat er uitgehaald wordt wat er in zit. En die garantie kan zo het verschil betekenen van enkele jaren.

Dit betekent niet dat schilderwerk altijd direcht overgeschilderd moet worden, soms is bijwerken en beschadigde kitranden herstellen voldoende. Goed schilderwerk vereist als zoveel dingen een goede basis. Door het toepassen van de juiste technieken en materialen is ons streven om het onderhoud op de lange termijn zo voordelig mogelijk te houden. Dat verstaan wij onder resultaatgericht  vastgoed onderhoud. 

Wanneer de kwaliteit van uw huidige schilderwerk terug loopt, kijken wij graag samen met u welke werkzaamheden noodzakelijk zijn om uw pand weer in een goede staat terug te krijgen.

Smidts Schilders heeft door haar jarenlange ervaring elke situatie wel eens meegemaakt. Onderhoud is essentieel en daarom heeft Smidts Schilders zich daar dan ook in gespecialiseerd. Nieuwbouw opdrachten zult u ons kleine bedrijf dan ook niet gauw zien schilderen, tenzij men dezelfde hoge kwaliteitsnormen gerealiseerd wil zien.

Introductie Smidts Schilders