Behangen en stukadoren

Verfraai uw woning of bedrijf met een mooi behang, met print, kleur of structuur. 

De behangkunst bestaat al sinds de middeleeuwen en heeft door de eeuwen heen een enorme revolutie meegemaakt. Behang bestaat tegenwoordig in alle soorten en maten en is geschikt voor vrijwel elk vertrek in uw woning of bedrijfspand. Na een hoogtepunt in behang gebruik in de gemiddelde woning in de jaren 50-80 van de vorige eeuw is het gebruik van behang sterk terug gelopen ten gunste van andere wandafwerkingen in de vorm van stucadoorwerk en spuitpleisters. Tegenwoordig zien we weer een sterke opleving in het gebruik en toepassing van moderne behangsoorten opgebouwd uit nieuwe materialen.

De jongere generaties

Er is tegenwoordig een sterke behoefte aan een eigen identiteit. Na een grijze periode in de jaren 80-90 bestaat vooral onder de jeugd behoefte een vernieuwing, wat zich onder andere uit in een uniek interieur waarin met zich thuis voelt. Voor deze generatie hebben de behangfabrikanten unieke collecties gecreëerd die uit materialen, texturen en motieven bestaan die in niets meer terug doen denken aan de behang soorten van weleer. Kamerbrede prints, eventueel uit de eigen digitale camera, prachtige structuur motieven en ooit onmogelijk geachte kleurcombinaties en materialen bieden voor elk wat wils.

Behang kan aan een ruimte net dat stukje extra toevoegen waardoor u zich behaagelijk voelt of waardoor de ruimte juist bijzonder wordt. Of u nu houdt van een klassieke print, een bijzondere kleur of kleurcombinatie, onze behanger weet raad met behangwerk.

Smidts Schilders heeft ervaring in het strak en nauwkeurig aanbrengen van:

  • papierbehang
  • glasweefselbehang
  • glasvliesbehang
  • textielbehang
  • vinylbehang

Glasvliesbehang is uitermate sterk, duurzaam en decoratief. Glasweefsels bieden een ruime keuze aan weefpatronen. Door de sterke verlijming van deze weefsels op uw muren en wanden worden zij onderdeel van de ondergrond en voegen daar slijtagewerende eigenschappen aan toe. Doordat glasweefsels onbeperkt zijn over te schilderen is elke nieuwe kleurtrend eenvoudig te volgen. Individuele kleurbeleving in optima forma dus! Doordat u ontzettend veel keuze heeft wat betreft behangsoorten kan een keuze maken soms lastig zijn. Onze specialist kan u van passend advies voorzien. Bel gerust voor een vrijblijvende afspraak!