Onze werkzaamheden

Dus wat doen we nu precies?

  • Wij nemen u graag de zorg uit handen en coördineren met een aantal geselecteerde partners op het moment van opname het verdere benodigde noodzakelijke onderhoud aan uw woning en/of bedrijfspand.
  • Wij schilderen, leveren spuitwerk op locatie, zetten glas, zorgen voor houtrotherstel c.q. deelvervanging. We behangen, stucadoren en geven advies. Onze partners leveren loodgieterswerk, vervangen volledige deuren, ramen en kozijnen.
  • De totale regie van het onderhoud aan uw vastgoedis bij Smidts Schilders in goede handen!

Nog even onze diensten op een rijtje

Schilderwerk

Ad hoc of periodiek buitenschilderwerk en binnenschilderwerk aan wanden, plafonds, deuren en kozijnen. Schilderwerk aan steenachtige-, metalen-, kunststof-, en houten geveldelen. Op basis van gewerkte uren (regie), of vaste aanneemsom. Éénmalig of planmatig schilderwerk op basis van een meerjaren opgezet onderhoudsplan. Voordat we aan de slag gaan weet u exact waar u aan toe bent, en wat de financiele consequenties zijn, eventueel over een aantal jaren.

Behangwerk

Van papier, vinyl, raufaser tot glasweefsels. Klassieke en moderne collecties, Smidts Schilders is een van de weinige bedrijven met de acuele ervaring in behangwerk. Behang, individuele beleving in optima forma.

Spuitwerk

Het spuiten van complete interieurs inclusief kozijnen, ramen, deuren, radiatoren etc. Het spuiten van plafonds en wanden. Natuurlijk worden verschillende gronden met de geëigende matrialen en in de door u gewenste kleuren gespoten. Spuitwerk wordt verricht met nevalarme apparatuur waardoor er weinig afplakwerk nodig is. Door het gebruik van hot-airless apparatuur worden met normaal schilderwerk tot zelfs extra dikke lagen verf aangebracht. Het spuiten van het complete interieur wordt vaak toegepast en is zeer geschikt voor woningrenovaties waarbij snelheid van handelen een grote rol speelt

Houtrotreparatie en/of deelvervanging

Dit onderdeel is een interne specialisatie binnen ons bedrijf waardoor wij niet afhankelijk zijn van derden in deze belangrijke discipline. Houtrotherstel is nl. een apart vakgebied. Er dient rekening te worden gehouden met het percentage houtvocht gehalte, omgevingstemperatuur en diverse soorten houtschimmels. Speciale apparatuur is onontbeerlijk met bij deelvervanging. De mensen van Smidts Schilders weten precies waar een ondergrond aan moet voldoen en hoe verschillende elementen moeten worden geconstrueerdom de interne integrigiteit te kunnen waarborgen.

Decoratieve technieken

Meerkleurige wandafwerking middels spuit, wikkel, spons, en spateltechnieken. Klassieke stucwerk technieken gebaseerd op moderne materialen. Italiaanse stuco technieken. We beheren niet alleen de kennis maar hebben ook handson ervaring in de toepassing van deze afwerkingen.

Restauraties

Het herstellen, behouden en niet te vergeten conserveren van gevels, plafonds en wanden. Een voorbeeld: het plaatselijk bijwerken van een plafond met ornamenten. Restauratiewerk kan ook betekenen het weer in oude stijl herstellen van panden door het opnieuw aanbrengen van hout-of marmerimitatie * het vervangen van vensterglas in een deur door glas in lood. Het Vergulden met behulp van bladgoud behoort ook tot de technieken waarin Smidts Schilders in is gespecialiseerd.

Houtimitatie

De imitatie van grenen, eiken, mahonie, van teak op ondergronden als hout, stenen muren en andere materialen geeft uw interieur een heel ander aanzien. In principe kunnen alle houtsoorten worden geïmiteerd.

Marmerimitatie

De marmersoorten wit marmer (Carrara), port d'or, napoleon rouge en vert de mer kunnen we zowel in olie als in acrylaat uitvoeren.